Consumul de droguri în rândul elevilor, un real pericol pentru comunitate

Consumul de droguri în rândul elevilor, un real pericol pentru comunitate

Ședința extraordinară a Consiliului Local ce s-a desfășurat, astăzi 30 octombrie, a fost urmată de o conferință de presă susținută de primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.
➡️Edilul a prezentat în cadrul conferinței noua echipă de consilieri personali care va avea rolul de a lupta împotriva flagelului consumului de droguri în unitățile de învățământ din municipiu.
✅Recomandați de expertul antidrog, Cătălin Țone, cei doi consilieri, foști lucrători ai structurii de combatere a criminalității organizate vor avea sarcina de a conștientiza elevii, profesorii și părinții asupra consecințelor dramatice ale consumului de droguri.
➡️Mecanismul propus de primarul Adrian Anghelescu va viza în primul rând lupta împotriva drogurilor, precum a alcoolului și tutunului, dar și a violenței și bullyng-ului în școli, subliniind totodată, importanța comportamentelor preventive și responsabile.
✅(…) Am luat atitudine și am angajat astăzi două persoane și voi mai angaja încă una, ca să am un real ajutor într-o muncă ce cred eu ca va fi destul de grea și anume, lupta antidrog. Este vorba despre doi foști ofițeri de poliție (…) Chiar dacă este vacanță, am fost astăzi la Colegiul “Ion Maiorescu” și la Liceul Vianu și voi merge în toate unitățile de învățământ pentru a face o structură operativă. Le-am subliniat celor doi consilieri că am nevoie de toate abilitățile lor în combaterea acestui fenomen “, a declarat edilul Adrian Anghelescu.
➡️În viziunea primarului Adrian Anghelescu, tinerii sunt tentați să încerce substanțele psihotrope mai ales atunci când au parte de eșecuri, iar acest măsuri și activități propuse vor marja și către sfera dezvoltării personale a elevilor și pregătirea acestora pentru viitor.
“(…) Să nu existe teama de eșec pe care unii dintre elevii de clasa a XI – a și a XII – a o dezvoltă, picând în capcana narcoticelor. Vor spune ca au consumat doar o dată, iar cu timpul vor ajunge să consume substanțe mai puternice. E o problema reală pentru viitorul acestui oraș, pentru copiii noștri, părinți și școli”, a conchis primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Ultima modificare: 31.10.2023 – 08:16 de către Administrator

Anteriorul Conferința de presă a primarului Adrian Anghelescu – 30.10.2023

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.